Nieuwe steriele werkplek voor het Ziekenhuis

  • Houtbouw
  • Staalskeletbouw
Naar alle projecten

Misschien is het wel de minst bekende en tegelijk de meest belangrijke tak van een ziekenhuis: de sterilisatie-afdeling. Voor het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis bouwde wij in Goes een nieuw centrum met state-of-the-art was- en desinfectiemachines. 

Er waren zowel in de ADRZ-locaties in Vlissingen en Goes nog sterilisatie-afdelingen. Die zijn nu gecentraliseerd in Goes. Dit was ook nodig omdat de eisen aan een CSA steeds strenger worden. Denk niet alleen aan de apparatuur, maar ook aan luchtbehandeling. Neem de afdeling in Goes; die was eind jaren '80 gebouwd. De apparatuur was medio 2000 vernieuwd, maar toen waren de eisen anders dan nu.

In de nieuwe CSA wordt er nu gewerkt met 4D-stoommonitoring. De indeling van de afdeling zorgt ervoor dat er zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden. Het volledig nieuwe gebouw is geplaatst naast het operatiecomplex in Goes. Met de nieuwe centrale afdeling in Goes, wordt de sterilisatie afdeling in Vlissingen gesloten. Voortaan vinden dus alle sterilisatiewerkzaamheden plaats in Goes. De nieuwe CSA maakt deel uit van de verbeteringen en vernieuwingen die in Goes worden doorgevoerd om ervoor te zorgen dat het ziekenhuis beter is afgestemd op de behoeften van patiënten en bezoekers. Op een veilige, schone en efficiënte manier werken speelt hierbij een grote rol. 

Ik help je graag verder

Koen Haest

Directeur Stel je vraag