Prefab beton

Prefab beton is een bouwmethode die zich goed leent voor bouwprojecten met een grote mate van repetitie, wanneer de prefab beton elementen veelvuldig kunnen worden herhaald.

Bouwen in prefab beton is bouwen met grootschalige betonelementen. Deze worden onder geconditioneerde omstandigheden gefabriceerd en vervolgens kant-en-klaar op de bouwplaats aangevoerd. Daar worden ze met behulp van speciale verbindingen aan elkaar gekoppeld waardoor snel en nagenoeg weersonafhankelijk gebouwd kan worden. 

Vanuit de industriële bouwsector is het bouwen met prefab beton overgewaaid naar de woningmarkt. In principe combineert prefab beton de voordelen van traditioneel metselwerk (hoge massadichtheid) met een meer industriële plaatsingswijze. Daardoor kan vooral de snelheid van werken op de bouwplaats enorm veranderen.

Een prefab-betonstructuur bestaat meestal uit massieve wand- en/of vloerdelen, al dan niet voorzien van elektra voorzieningen, isolatie en een buitenafwerking. Door de maatvastheid van de prefabricage kunnen ook de ramen al vooraf geproduceerd worden, zo kan er enorme tijdswinst tijdens de ruwbouw worden behaald.

De mogelijkheden van betonbouw zijn ruim en gevarieerd maar een goed doordacht ontwerp en een stabiliteitsstudie zijn hierbij wel van belang. Prefab beton bouw is ook ideaal om te combineren met de bouwmethode houtskeletbouw. Het beste van twee werelde met een maximaal resultaat. 

Voordelen

  • veelzijdige architectuurmogelijkheden
  • mogelijkheden tot grote overspanningen
  • universeel toepasbaar, als vloer, wand en dakconstructie
  • stevig en modulair bouwsysteem, gemakkelijk tot vier of meer verdiepingen
  • veel thermische massa waardoor het binnenklimaat minder snel afkoelt (in de winter) of opwarmt (in de zomer).
  • snel en droog prefab bouwsysteem 
  • kort uitvoeringstermijn 

Meer informatie

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag

Bouwconcepten

Woonzorgconcept
Appartementen

 

"Prefab beton bouwen leent zich perfect voor grote mate van repetitie."

Bijbehorende projecten

Gerealiseerd

Samen werken vanuit een bedrijfsverzamelgebouw

Gerealiseerd

Een luxe zorgcomplex voor intramurale zorg