VOXS Bouwsysteem

Bouwen kan ook anders! Vooral op een moment dat de wereld zich in een crises bevindt. Het is vrijwel dagelijks in het nieuws: gebrek aan vakmensen, ingewikkelde vergunningsprocedures, stijgende materiaalprijzen en leveringsonzekerheid, stikstof, energietekorten, kwaliteitsborging en toegesneden regelgeving.

Dat innovatie in de bouwsector meer leeft dan ooit tevoren realiseren wij ons bij Bergh Bouwsystemen maar al te goed. We hebben niet de illusie bovenstaande uitdagingen in één keer op te lossen. Verandering begint bij jezelf! Ons industrieel flexibel bouwsysteem VOXS is daar een goed voorbeeld van. Met dit gestandaardiseerd maatwerk product leveren we onze eigen bijdragen aan de actuele bouwopgave. 

Onze bouwwerken delen eenzelfde DNA, de structuur blijft min of meer hetzelfde maar qua vorm en esthetica bepaald door locatie, gebruik en tijd onderscheiden ze zich van elkaar. Hiermee realiseren we families van bouwwerken die allemaal uniek zijn maar grote structurele overeenkomsten hebben. Optimaal voor een diversiteit aan eindgebruikers.

De toepassing van houten gelamineerde kolommen heeft naast de ecologische voordelen ook een hele andere impact op de eindgebruiker. Internationale studies tonen aan dat het gebruik van hout in het interieur van een gebouw duidelijke fysiologische en psychologische voordelen heeft die het effect van tijd buiten in de natuur nabootsen. Het gevoel van natuurlijke warmte en comfort dat hout bij mensen oproept, heeft het effect van het verlagen van de bloeddruk en hartslag, het verminderen van stress en angst, het vergroten van positieve sociale interacties en het verbeteren van het bedrijfsimago.

Een groot voordeel is dat door het prefab en repeterende karakter en een vereenvoudiging van de geometrie van onderdelen al onze projecten zich zeer goed lenen voor de toepassing van BIM; met alle bijkomende voordelen. In theorie zijn veel van onze bouwelementen te recyclen of her te gebruiken door de toepassing voor droge verbindingen. De structuur is makkelijk aan te passen en/of uit te breiden. Flexibiliteit in de puurste zin van het woord waarbij we ook inspelen op de veranderingen die de transitie naar een circulaire economie vraagt.

Het spreekt immers vanzelf dat een industriële aanpak tot een effectievere kennisopbouw en lagere kosten zal leiden. Het wiel uitvinden per bouwproject is hierdoor voor ons voorgoed verleden tijd! Daarvoor in de plaats hanteren wij juist leer- en repetitie-effecten die wij optimaal kunnen inzetten voor onze klanten en eindgebruikers.

 

Overtuigd van de velde voordelen van VOXS? En ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij voor je kunnen betekenen? Je bent van harte welkom op ons hoofdkantoor in Bergen op Zoom voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag

Bouwconcepten

Schoolconcept
Woonzorgconcept
Appartementen
Compact wonen
Kantoorconcept
Cure concept
Eco Studio

 

"Een eenvoudig demontabel construcief geraamte met een hoge mate van flexibiliteit."

Bijbehorende projecten

Gerealiseerd

Nieuwe vleugel tegen een historisch klooster

Gerealiseerd

Woonzorggebouw midden in het bos

Gerealiseerd

Begeleid wonen op een landgoed