VOXS Bouwsysteem

VOXS Bouwsysteem is een hoogwaardig flexibel bouwsysteem waarbij drie elementen als basis in een vaste stramienmaat worden gebruikt: houten kolommen, prefab betonvloeren en houtskeletbouw gevelelementen. Ideaal voor realisatie van zorggebouwen, scholen, kantoren en woningen.

Door de sterk groeiende vraag naar toekomstbestendige huisvesting, het verdwijnen van vakmanschap binnen de bouw en de vergrijzing hebben we ons zelf in 2018 uitgedaagd: bedenk een flexibel bouwsysteem dat makkelijk in elkaar te zetten is en dat anticipeert op toekomstige expansie. De geboorte van het VOXS Bouwsysteem was een feit.

Win-win

De aanhoudende vraag naar duurzam, circulair en prefab bouwen heeft in 2018 geleid tot de ontwikkeling van ons flexibel bouwconcept VOXS. Wij hebben eerst twee mock-ups gebouwd om het systeem onder meer ook op losmaakbaarheid te kunnen beoordelen. Ons hybride bouwsysteem combineert beton, staal en hout. Met deze drie basis ingredienten zijn wij in staat in relatief korte tijd een volledig casco op de bouwplaats te assembleren die in grote volumes in elkaar gezet kunnen worden. Omdat we in vaste stramienmaten van 2400 mm met vrije overspanningen tot 7200 mm werken, kunnen de prefab onderdelen makkelijk over de snelweg vervoert worden en is speciaal transport niet nodig. Zowel financieel als ecologisch een win-win.

Pure flexibiliteit

Het VOXS Bouwsysteem bestaat uit een eenvoudig demontabel consructief geraamte met een hoge mate van flexibiliteit. Omdat onze prefab gevelelementen niet constructief zijn, kan het casco makkelijk worden uitgebreid en hoeft er bij aanpassingen niets te worden gesloopt. Op deze manier anticiperen we op toekomstige uitbreidingen. Flexibiliteit in de puurste zin van het woord waarbij we ook inspelen op de veranderingen die de transitie naar een circulaire economie vraagt.

In 2019 heeft Bergh Bouwsystemen een eerste kantoorgebouw van 1800 vierkante meter voor een internationale opdrachtgever in de Rotterdamse Botlek bewerkstelligd. In 2020 zijn twee grondgebonden vrijstaande woningen gerealiseerd en dit jaar wordt er begonnen met de bouw van twee woonzorggebouwen van ruim 3000 vierkante meter in een bosrijk Natura-2000 gebied.

Overtuigd van de velde voordelen van VOXS? En ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij voor je kunnen betekenen? Je bent van harte welkom op ons hoofdkantoor in Bergen op Zoom, waar je de twee demo-modellen in het VOXS Bouwsysteem kan bezoeken.

Meer informatie

Concepten

VOXS Home en Care
VOXS Home
VOXS Business
VOXS School
VOXS Care
VOXS Leisure
VOXS Cure

 

"Een eenvoudig demontabel construcief geraamte met een hoge mate van flexibiliteit."

Bijbehorende projecten

Gerealiseerd

Internationaal kantoor klaar voor de toekomst