Staalskeletbouw

Met staalskeletbouw zijn grote overspanningen mogelijk. Deze bouwmethode is met name zeer geschikt voor grotere bouwwerken en maatwerkoplossingen in de utiliteit.

Bij staalskeletbouw wordt het staal gebruikt om een skelet op te zetten met behulp van stalen kolommen en liggers. Het staal wordt bij staalskeletbouw op de bouwplaats gemonteerd. Dit skelet vormt de hoofddraagconstructie. De invulling van wanden en vloeren is vervolgens vrij te bepalen. Dit geeft veel vrijheid in het ontwerp. Ook kunnen uiteraard combinaties van bouwmethoden worden toegepast, zoals een combinatie van staalskeletbouw, prefab beton en/of houtskeletbouw.

Het grootste voordeel van dit type bouwsysteem is de flexibiliteit. Door de grote overspanningen die mogelijk zijn, kun je zonder veel kosten of moeite een grote, open werk- en/of leefruimte creëren die naderhand op te delen is in verschillende hoeken of ruimtes. Het voordeel van deze werkwijze is dat je een bouwkundig gesloten schil creëert die vaststaat, maar dat je met de afbouw (ook achteraf) nog alle richtingen uit kunt.

Voordelen

  • Veelzijdige architectuur mogelijkheden.
  • Snel prefab hybride bouwsysteem.
  • Mogelijkheden tot grote overspanningen.
  • Flexibel in te richten ruimtes.
  • Licht bouwsysteem, ideaal als uitbreiding, maar ook als optopping in de hoogte bij renovatie, herbestemming en/of nieuwbouw.

MEER INFORMATIE

 

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag

Bouwconcepten

Kantoorconcept
Cure concept

"Staalskeletbouw is met name geschikt voor maatwerk oplossingen in de utiliteit."

Bijbehorende projecten

Gerealiseerd

Nieuwe steriele werkplek voor het Ziekenhuis

Gerealiseerd

Optopping voor een uitdagende leerplek

Gerealiseerd

Horecacluster voor ieder moment eetgelegenheid