Houtbouw

Houtskeletbouw is een snelle, lichte, hoogwaardige en milieuvriendelijke bouwmethode. Ideaal voor woningen. Maar ook voor het optoppen van een bestaand gebouw.

Bij houtskeletbouw wordt de constructie opgebouwd uit een stelsel van houten stijlen en regels met daartussen isolatiemateriaal. Het stijl- en regelwerk wordt dichtgemaakt met plaatmateriaal waardoor de constructie stabiel wordt. De verdiepingsvloeren zijn meestal van hout, maar kunnen ook in prefab beton worden uitgevoerd. Bij houtskeletbouw wordt met prefab elementen gewerkt. De elementen worden in de fabriek gemaakt, waarna ze kant-en-klaar op de bouwplaats worden afgeleverd en gemonteerd.

De mogelijkheden van houtskeletbouw zijn ruim en gevarieerd maar een goed doordacht ontwerp is hierbij wel van belang. Houtskeletbouw is ook ideaal om te combineren met de bouwmethode prefab beton en/of staalbouw. Het beste van twee werelde met een maximaal resultaat. 

Eigen productiehal

Een deel van onze productiehal in Bergen op Zoom is speciaal ingericht voor de productie van houtskeletbouw elementen. Vanuit hier kunnen wij divers prefab maatwerk leveren. De prefab elementen worden in onze eigen productiehal onder ideale omstandigheden geproduceerd. Vanuit deze locatie leveren wij een hoogwaardig product met verschillende voordelen, die volledig voldoen aan de huidige bouwregelgeving.

Wij produceren verschillende prefab elementen zoals buitenwanden, binnenwanden, vloeren, rekjes en dakranden. Afhankelijk van het type gebouw of bouwsysteem stemmen wij de prefab elementen, de afwerking en de gewenste isolatiewaarde hier op af. Onze houtskeletbouw elementen zijn daarom altijd maatwerk. De montage van de prefab elementen gebeurt desgewenst ook door onze eigen vaklieden. Ons betrokken team van specialisten staat daarom garant voor kwaliteit, snelheid en efficiency.

Voordelen

  • Veelzijdige architectuurmogelijkheden.
  • Snel bouwsysteem en mogelijkheid tot complete prefabricage.
  • Duurzaam materiaalgebruik, volledig circulair door de toepassing van ecologisch materiaal.
  • De buitengevel kan zowel een dragende en isolerende functie bieden.
  • Goede lucht- en winddichting mogelijk.
  • Universeel toepasbaar als wand, vloer en dakconstructie.
  • Licht bouwsysteem, ideaal als uitbreiding, maar ook als optopping in de hoogte bij renovatie, herbestemming en/of bij nieuwbouw.

MEER INFORMATIE

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag

Bouwconcepten

Schoolconcept
Woonzorgconcept
Appartementen
Compact wonen
Eco Studio

 

"Houtskeletbouw is een snelle, lichte, hoogwaardige en milieuvriendelijke bouwmethode."

Bijbehorende projecten

Gerealiseerd

Schooltuin De Buitenkans leerplek in het groen

Gerealiseerd

Begeleid wonen op een landgoed

Gerealiseerd

Een duurzaam en circulair thuis voor de coöperatie