Een duurzaam en circulair thuis voor de coöperatie

  • Houtbouw
Naar alle projecten

In Oude-Tonge staat er iets moois te gebeuren. In bouwteamverband werken we samen met Coöperatie Deltawind en een groep van specialisten aan het ontwerp en de uitvoering van een duurzaam, installatiearm en circulair kantoor op het Bedrijvenpark Oostflakkee bij de entree van Oude-Tonge.

Circulair

Dit initiatief zit vol duurzame oplossingen voor energie, materiaal, circulariteit, biodiversiteit, waterkwaliteit. Maar vooral een inspirerende plek om te werken en samen te komen. Met het kantoorpand verwacht de coöperatie te inspireren in de ontwikkeling naar een volhoudbare samenleving. Door keuzes te maken die soms afwijken van het gangbare wordt een duurzaam, vernieuwend en grotendeels circulair kantoorpand gerealiseerd. De bovengrondse constructie bestaat uit hout. Daar waar mogelijk wordt hergebruikt hout toegepast. Het binnenklimaat wordt zo veel mogelijk op natuurlijke wijze gereguleerd, waarmee de installaties worden beperkt. Een kasgevel maakt hier onderdeel van uit. Het pand wordt uiteraard volledig aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen en een batterij. Rondom het pand komt een tuin die bijdraagt aan de behoefte aan waterberging en biodiversiteit. De bouw zal zo veel mogelijk gebeuren met elektrisch materieel om stikstofuitstoot te beperken. Het ontwerp is van de hand van RO&AD architecten.

Maatschappelijke functie 

De leden hebben ingestemd met de investering in een thuis met een bredere maatschappelijke functie. Van het eiland, voor het eiland! Een duurzame toekomst bouwen we met elkaar, dat begint bij ontmoeten. Het kantoorpand wordt een plek voor samenkomen en samenwerken, en is bedoeld om elkaar te inspireren en informatie te delen. In het pand zijn flexplekken, vergaderplekken en een presentatieruimte aanwezig, die ook gebruikt kunnen worden door mensen buiten de organisatie. Verenigingen en andere maatschappelijke initiatieven worden uitgenodigd om ook gebruik te maken van het pand. Inwoners van Goeree-Overflakkee met duurzame ideeën kunnen aanschuiven om samenwerking te bespreken. Mensen die aan de slag willen met het verduurzamen van hun eigen woning kunnen terecht bij het Energieloket dat in het pand zijn eigen plek krijgt.

 

 

 

 

Opdrachtgever:

Coöperatie Deltawind

Ik help je graag verder

Koen Haest

Directeur Stel je vraag

Updates

Gebouw opgeleverd
01-03-2024
Gevel montage gereed
20-02-2024
Eerste bijeenkomst in nieuwe clubhuis
01-02-2024
Afbouw in volle gang

Het interieur wordt op dit moment gereed gemaakt voor de oplevering. Vooral veel installatietechnische werkzaamheden worden nu afgewerkt.

24-01-2024
Gevelmontage in vollegang

Bij de montage van de gevel maken we gebruik van gerecyclede materialen die afkomstig zijn van oude weg- en waterprojecten. Dit stelt ons in staat om duurzaamheid te bevorderen en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.Bij de montage van de gevel passen we gerecyclede materialen toe van oude weg- en waterprojecten toe.

16-11-2023
Hoogste punt bereikt

Het hoogste punt van dit project is bereikt. We hebben dit samen met de opdrachtgever en de overige bouwpartners goed gevierd!

26-10-2023
Houten geraamte compleet!

Het project bereikt nieuwe hoogten. Het houten geraamte van het Energiehuis staat! De volgende stap? De plaatsing van de houtskeletbouw gevelelementen.

12-10-2023
Innovatie is de katalysator in duurzaam bouwen

Verschillende innovaties komen samen in dit unieke project

05-10-2023
Biofilisch ontwerp neemt vorm

Het ‘Biofilisch ontwerp’ van de architect laat nu al zijn positieve effecten zien, en dat merk je aan de sfeer.

28-09-2023
Start opbouw

We zijn begonnen met de opbouw van dit unieke project!

13-09-2023
Fabriek bezoek met bouwteam

Samen met het bouwteam hebben we een bezoek gebracht aan de productielocatie van de houten constructie-elementen. Tijdens ons bezoek hebben we meer geleerd over het duurzame productieproces dat normaal gesproken achter de schermen plaatsvindt.

06-09-2023
Start heiwerk
25-05-2023
Start grondwerk

De schep staat in de grond! We zijn officieel begonnen met de realisatie van een nieuw clubhuis voor de coöperatie Deltawind

23-05-2023
Startsein reaisatie

Samen met de opdrachtgever hebben we de bouw symbolisch gestart.

29-03-2023
Definitief ontwerp gereed

Definitief ontwerp gereed & indienen aanvraag omgevingsvergunning

11-11-2022
Bouwteam samenstelling

Start engineering in bouwteam

05-05-2022

Meebouwen aan een uniek, duurzaam en modern gebouw. Dat geeft energie.”

 

Daan Bergmans

Uitvoerder

Diensten binnen dit project

Houtbouw

Houtbouw is een snelle, lichte, hoogwaardige en milieuvriendelijke bouwmethode.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd

Nieuwe vleugel tegen een historisch klooster

Gerealiseerd

Duurzaam kantoor in de haven van Rotterdam

Gerealiseerd

Modern kantoorpand ontwikkeld in Bouwteam