Een duurzaam en circulair thuis voor de coöperatie

  • Houtbouw
Naar alle projecten

In Oude-Tonge staat er iets moois te gebeuren. Coöperatie Deltawind is van plan om een en duurzaam, installatiearm en circulair kantoor te bouwen op het Bedrijvenpark Oostflakkee bij de entree van Oude-Tonge.

Circulair
Dit initiatief zit vol duurzame oplossingen voor energie, materiaal, circulariteit, biodiversiteit, waterkwaliteit. Maar vooral een inspirerende plek om te werken en samen te komen. Met het kantoorpand verwacht de coöperatie te inspireren in de ontwikkeling naar een volhoudbare samenleving. Door keuzes te maken die soms afwijken van het gangbare wordt een duurzaam, vernieuwend en grotendeels circulair kantoorpand gerealiseerd. De bovengrondse constructie bestaat uit hout. Daar waar mogelijk wordt hergebruikt hout toegepast. Het binnenklimaat wordt zo veel mogelijk op natuurlijke wijze gereguleerd, waarmee de installaties worden beperkt. Een kasgevel maakt hier onderdeel van uit. Het pand wordt uiteraard volledig aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen en een batterij. Rondom het pand komt een tuin die bijdraagt aan de behoefte aan waterberging en biodiversiteit. De bouw zal zo veel mogelijk gebeuren met elektrisch materieel om stikstofuitstoot te beperken. Het ontwerp is van de hand van RO&AD architecten.

Samen Beter Bouwen
In bouwteamverband werken we samen met Coöperatie Deltawind en een groep van specialisten aan de voorbereidingen van dit prachtige plan. Op de achtergrond hebben we de afgelopen maanden samen al bergen werk verzet.

Maatschappelijke functie nieuwe pand
Van het eiland, voor het eiland! Een duurzame toekomst bouwen we met elkaar, dat begint bij ontmoeten. Het kantoorpand wordt een plek voor samenkomen en samenwerken, en is bedoeld om elkaar te inspireren en informatie te delen. In het pand zijn flexplekken, vergaderplekken en een presentatieruimte aanwezig, die ook gebruikt kunnen worden door mensen buiten de organisatie. Verenigingen en andere maatschappelijke initiatieven worden uitgenodigd om ook gebruik te maken van het pand. Inwoners van Goeree-Overflakkee met duurzame ideeën kunnen aanschuiven om samenwerking te bespreken. Mensen die aan de slag willen met het verduurzamen van hun eigen woning kunnen terecht bij het Energieloket dat in het pand zijn eigen plek krijgt.

Meerwaarde
De leden hebben ingestemd met de investering in een thuis met een bredere maatschappelijke functie. De vergunningaanvraag voor de bouw ligt inmiddels bij de gemeente. Het nieuwe thuis van de coöperatie wordt een bijzondere toevoeging aan de entree van Oude-Tonge. Naar verwachting start de bouw begin 2023.

Ik help je graag verder

Koen Haest

Projectmanager Stel je vraag

Updates

Definitief ontwerp gereed

Definitief ontwerp gereed & indienen aanvraag omgevingsvergunning

11-11-2022
Bouwteam samenstelling

Start engineering in bouwteam

05-05-2022