De eerste bijeenkomst in het Energiehuis van coöperatie Deltawind is een feit!

01-02-2024
Terug naar overzicht

Het kantoor is natuurlijk nog niet helemaal af, maar ver genoeg om de ledenbijeenkomst van Koninklijke Bouwend Nederland - Afdeling Brabant Mid-West te faciliteren. Gisteren, woensdag 31 januari, kwamen meer dan 50 leden samen om een kijkje te nemen op de bouwplaats van het Energiehuis.

Met trotst hebben we uitleg gegeven over dit unieke project en de ‘reis van het hout’ getoond. Waarin de nadruk ligt op de duurzame materialen en prefab houtbouw methoden die in dit project worden toegepast. 

Monique Sweep nam ons mee in de ontwikkelingen van coöperatie Deltawind. Ad Kill van Ro&Ad architecten gaf ons een kijkje in het ontwerp en creatieproces. Met de nadruk op de meerwaarde van circulariteit, biodiversiteit en waterkwaliteit om tot deze inspirerende plek te komen waar werken en samenkomen centraal staat.

De avond werd afgesloten met een andere uitdaging waar we voor staan: de netcongestie en aansluitproblematiek. Vakgroep manager Jan van der Meer praatte ons bij over de drukte in de ondergrond en de stand van zaken wat betreft de capaciteit op het elektriciteitsnet. 

We kijken terug op een inspirerende kennisdelingsbijeenkomst.


Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag