Nieuwe vleugel tegen een historisch klooster

  • Staalskeletbouw
  • VOXS Bouwsysteem
Naar alle projecten

De Jager Detachering is al jaren een betrouwbare partner in het uitzenden van medewerkers in Zuidwest-Nederland. In 2004 is De Jager Detachering als familiebedrijf begonnen en is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie. De uitzendkrachten worden tewerkgesteld bij een groot aantal bedrijven in verschillende sectoren, zoals in de agrarische sector, de fruitteelt, de schaal-, schelpdierenindustrie, de visverwerking, de metaalindustrie en de recyclingindustrie

SNF-Keurmerk

Daarnaast is het ook belangrijk dat de medewerker zich snel thuis voelt, en indien gewenst, prima huisvesting en vervoer krijgt. Deze huisvesting biedt De Jager Detachering aan in hun eigen accommodaties, waarbij het SNF-keurmerk als minimale norm wordt gehanteerd. Zo hebben de medewerkers altijd een goede thuisbasis.

300 plaatsen

Het voormalige Klooster van Rilland fungeert al sinds 2011 als huisvesting voor medewerkers van De Jager Detachering. Bij besluit van 23 juni 2020 heeft de raad van de gemeente Reimerswaal het bestemmingsplan "Klooster van Rilland" vastgesteld. Dit plan maakte het mogelijk de huisvesting in Rilland uit te breiden naar 300 plaatsen.

Nieuwe vleugel

Sinds augustus 2021 hebben we samen in bouwteam het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een een defintief ontwerp. In maar liefst 9 maanden tijd bouwden we samen met De Jager Detachering verder aan deze nieuwe ontwikkeling. Het nieuwe gebouw, dat middels een overdekte doorgang is verbonden aan het voormalige klooster, biedt onderdak aan 117 medewerkers.

Duurzaamheid & Innovatie

Onze aanpak in dit project was gericht op het integreren van het VOXS Bouwsysteem. Door houtbouw als een standaardcomponent te integreren in onze gebouwontwerpen en BIM-engineering, zetten we niet alleen een stap voorwaarts naar meer duurzame oplossingen, maar dragen we ook actief bij aan een groenere, meer verantwoorde toekomst in de bouwindustrie. Vooral de toepassing van 237 houten gelamineerde kolommen en 4000 meter houten lamellen heeft een significante impact gehad op het verminderen van de ecologische voetafdruk van dit project. Door gebruik te maken van ruim 80 m³ hout, hebben we ongeveer 49.808 kg CO2 kunnen vastleggen. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van 56 huishoudens!

Samenwerking in Bouwteam

Terugkijkend op dit project, zijn we niet alleen trots op het eindresultaat, maar ook op de samenwerking binnen het bouwteam. Dit project is een perfect voorbeeld van onze visie: Samen Beter Bouwen! Bent u benieuwd naar hoe wij ontwerpen en realiseren in bouwteam? Neem dan vrijblijvend contact op!

contact

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag

Updates

Het prachtige herfstaanzicht

Het VOXS bouwsysteem brengt de verbinding met de natuur weer terug in onze gebouwen. Samen bouwen aan een duurzame toekomst. Lees meer!

16-11-2023
Project opgeleverd

Het project is opgeleverd! Bij de oplevering lopen we samen met de opdrachtgever een uitvoerige inspectie op de bouw en sluiten we samen het bouwproces feestelijk af.

19-04-2023
Interieur gereed

De binnenzijde van het gebouw is gereed. Alle ruimtes zijn gestoffeerd en de eerste meubels kunnen worden geplaatst

14-04-2023
Installatie zonnepanelen

We werken samen naar een A++ energielabel

23-03-2023
Oplevering nadert

De nieuwbouw in Rilland nadert zijn voltooiing. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de bouwkundige en installatietechnische afbouw. Als alles volgens verwachting gaat zijn onze werkzaamheden medio april afgerond.

24-02-2023
Gevel installaties
06-02-2023
Assemblage sandwichpanelen

Stap voor stap begint het gebouw zij uiteindelijke vorm aan te nemen. Met de assemblage van de sandwichpanelen begint het project steeds meer op het eindresultaat te lijken

07-12-2022
Assemblage dakbeplating

Het casco is gereed en daardoor kunnen we beginnen met de dakassemblage.

28-10-2022
Hoogste punt komt in zicht

3 weken na de assemblage van het eerste prefab element is het hoogstepunt binnen handbereik!

13-10-2022
Assemblage VOXS casco

Na het storten van de vloer gaat het project nu echt de hoogte in!

28-09-2022
Begane grondvloer gestort

Met behulp van ruim 200m3 beton is in Rilland de begane grondvloer gestort.

06-09-2022
Start van de bouw

Vandaag zijn de eerste palen de grond in gegaan waarmee de bouw dan officieel is begonnen.

30-06-2022
Opdracht realisatiefase

Ondertekening contract

14-04-2022
Definitief ontwerp gereed

Ontwerp traject in Bouwteam

31-03-2022

Samen bouwen aan kwalitatief goede huisvesting.”

 

Chiel de Jager

Eigenaar De Jager Detachering

Diensten binnen dit project

VOXS Bouwsysteem

Ons flexibel bouwconcept waarbij drie elementen als basis in een vaste stramienmaat worden gebruikt: houten kolommen, prefab betonvloeren en houtskeletbouw gevelelementen.

Staalskeletbouw

Met staalskeletbouw zijn grote overspanningen mogelijk. Deze bouwmethode is met name zeer geschikt voor grotere bouwwerken en maatwerkoplossingen in de utiliteit.