Herfst in Rilland : Een kijkje in ons duurzame kloosterproject

16-11-2023
Terug naar overzicht

We zijn trots op de realisatie van de nieuwe vleugel aan het historisch Klooster van Rilland, gerealiseerd voor De Jager Detachering.  Met deze nieuwe aanbouw biedt De Jager Detachering een comfortabele accommodatie voor haar medewerkers. Ze kozen daarbij bewust om duurzaamheid, natuur en wooncomfort te combineren in een unieke woon- en leefruimte. 

Duurzaamheid en Innovatie: De Kern van Ons Ontwerp 

Onze aanpak in dit project was gericht op het integreren van het VOXS Bouwsysteem. Door houtbouw als een standaardcomponent te integreren in onze gebouwontwerpen en BIM-engineering, zetten we niet alleen een stap voorwaarts naar meer duurzame oplossingen, maar dragen we ook actief bij aan een groenere, meer verantwoorde toekomst in de bouwindustrie. Vooral de toepassing van 237 houten gelamineerde kolommen en 4000 meter houten lamellen heeft een significante impact gehad op het verminderen van de ecologische voetafdruk van dit project. Door gebruik te maken van ruim 80 m³ hout, hebben we ongeveer 49.808 kg CO2 kunnen vastleggen. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van 56 huishoudens!

 Samenwerking en Succes: Een bewijs van 'Samen Beter Bouwen' 

Terugkijkend op dit project, zijn we niet alleen trots op het eindresultaat, maar ook op de samenwerking binnen het bouwteam. Dit project is een perfect voorbeeld van onze visie: Samen Beter Bouwen!

 Benieuwd naar de details van dit project, van ontwerp tot oplevering? Bezoek dan onze projectpagina voor een uitgebreide tijdlijn en meer inzichten.

Lees verder op onze projectpagina

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag