Begeleid wonen op een landgoed

  • Houtbouw
  • VOXS Bouwsysteem
Naar alle projecten

In samenwerking met Stichting Titurel en Oomen Architecten hebben wij op landgoed Bieduinen twee woonzorggebouwen ontworpen. De bijzondere locatie en de innovatieve aard van het concept hebben dit project de naam ‘Bijzonder Bieduinen’ gegeven. Wat dit project uniek maakt is de combinatie en verbinding tussen zorg, maatschappij, cultuur, recreatie,  duurzaamheid, en de natuur.

De woonzorggebouwen, genaamd ‘Bieduinen’ en ‘De Cluse’, dragen bij aan de visie van Stichting Titurel om een comfortabele woonomgeving te realiseren voor bewoners met een autisme, psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking´╗┐.  

Woonzorggebouw De cluse

Woonzorggebouw De Cluse biedt plaats voor 16 bewoners met aangrenzend een ouderwoning. Wonen krijgt vorm in groepsafdelingen. Titurel kiest bewust voor groepswonen waarbij de bewoners wel ruime kamers tot hun beschikking hebben, maar ook de gezamenlijke woonkamer en keuken een centrale rol blijven spelen in het wonen. Dit draagt bij aan een optimale balans tussen sociaal contact en privacy voor de bewoners. 

De realisatie van het gebouw De Cluse bevindt zich in het natura 2000 gebied de Brabantse wal, waardoor er strenge regels verbonden zijn aan de uitstoot en overlast van de bouw. Mede hierdoor is er gekozen om dit gebouw te bouwen middels het VOXS bouwsysteem. Dankzij dit modulaire houtbouwsysteem kan de bouwtijd en CO2-uitstoot aanzienlijk worden gereduceerd. Dit komt ten goede voor de opdrachtgever en de omgeving!

Daarnaast is het gebruik van houtbouw duurzaam en kunnen houtelementen makkelijk worden verwerkt in het intern en extern ontwerp van het gebouw. Dit biedt de mogelijkheid om de verbinding tussen gebouw en omgeving nog eens te versterken.

Meer over VOXSOpdrachtgever: Stichting Titurel

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag

Updates

Opgeleverd!

Met de voltooiing van woonzorggebouw 'De Cluse' komt het project voor deze opdrachtgever ten einde. Beide gebouwen zijn op schema opgeleverd en in gebruik genomen.

20-10-2021
Installatie van HSB elementen

De HSB elementen van het VOXS bouwsysteem worden prefab geleverd en direct geïnstalleerd.

31-05-2021
Verdiepingsvloeren worden geplaatst

Nu het casco van de onderste verdieping klaar is kan de eerste verdiepingsvloer worden geplaatst. De vloerelementen worden prefab geleverd en kunnen zo in korte tijd worden geplaatst.

19-05-2021
Opbouw casco woonzorggebouw De Cluse

Op de gestorte beton vloer worden de eerste casco onderdelen gemonteerd. Zo krijgt het gebouw langzaam zijn vorm.

12-05-2021
Begane grondvloer gestort

In dit project is gekozen voor een traditionele fundatie, met een gestorte grondvloer.

12-03-2021
Grondwerk van start op landgoed Bieduinen

De realisatie van de woonzorggebouwen is dat nu echt van start gegaan. Eerste stap: grondwerk!

16-02-2021
Ontwerp woonzorggebouwen gereed

De benodigde berekeningen zijn gedaan om te beginnen met het realiseren van de woonzorggebouwen in opdracht van Stichting Titurel

15-02-2021
Opdracht woonzorggebouwen Stichting Titurel

De kogel is door de kerk. Stichting Titurel kiest ervoor om twee nieuwe woonzorggebouwen te realiseren met Bergh Bouwsystemen!

14-01-2021

“De combinatie en verbinding tussen zorg, maatschappij, cultuur, recreatie, duurzaamheid, en de natuur is wat dit project uniek maakt.”

Diensten binnen dit project

VOXS Bouwsysteem

Ons flexibel bouwconcept waarbij drie elementen als basis in een vaste stramienmaat worden gebruikt: houten kolommen, prefab betonvloeren en houtskeletbouw gevelelementen.

Houtbouw

Houtbouw is een snelle, lichte, hoogwaardige en milieuvriendelijke bouwmethode.