Moeder & Kindcentrum voor de beste familiezorg

  • Staalskeletbouw
Naar alle projecten

Bergh Bouwsystemen ontwikkelde in Bergen op Zoom een Moeder- en Kindcentrum + Centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg voor Bravis Ziekenhuis. Het complex staat letterlijk bovenop de spoedeisende hulp en de huisartsenpost. Een luchtbrug zorgt voor een directe verbinding naar de operatiekamers.

De beste zorg voor moeder en kind

Een geboorte is een bijzondere en ingrijpende gebeurtenis. In het luxe en moderne centrum is alle nodige zorg voorhanden. Zo is 24 uur per dag en 7 dagen in de week een specialistisch team aanwezig zodat iedere (toekomstige) moeder op een veilige en prettige manier kan bevallen. Het Moeder & Kindcentrum is voorzien van luxe, comfortabele en huiselijke beval-, kraam- en couveusesuites. Bevallen in een bevalbad behoort ook tot de mogelijkheden.

Samenwerking met Geriatrische Revalidatie Zorg

De bovenste etage van het Moeder & Kindcentrum heeft een invulling gekregen voor Geriatrische Revalidatie Zorg, waar stichting tanteLouise-Vivensis haar diensten verleent. Revalideren kan namelijk extra lastig zijn als men op leeftijd is. Doordat men ouder wordt, neemt de vitaliteit af en wordt men kwetsbaarder. Wanneer een persoon op leeftijd na een ziekenhuisopname nog niet fit genoeg is om naar huis te gaan en behoefte heeft aan revalidatie met begeleiding waarin meerdere soorten zorg worden gecombineerd, komt men revalideren in het centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) van tanteLouise-Vivensis. De nauwe samenwerking tussen het ziekenhuis en de revalidatieafdeling verkleint de fysieke, maar vooral ook de vakinhoudelijke afstand tussen medisch specialistische behandeling en Geriatrische Revalidatiezorg. Dit verkort de revalidatieduur waardoor men snel naar de eigen vertrouwde thuisomgeving kan terugkeren.

360 graden tour

Via de website van het Moeder & Kindcentrum kunt u een virtuele rondleiding volgen.

Dertien panoramafoto's geven een uitgebreid beeld van het Moeder & Kindcentrum. De zogenaamde viditour brengt u als kijker via de ingang naar de verschillende etages en ruimtes van het Moeder & Kindcentrum, zoals de receptie, kraamsuites en de teamposten. Ook de bevalsuite en het bevalbad komen voorbij. Via de pijltjes kunt u een bepaalde richting kiezen. Onderweg zijn informatiepunten (hotspots) aangegeven met een rode I. Als u hierop klikt, verschijnt er een pop-up pagina met informatie over dat deel van het Moeder & Kindcentrum waar u op dat moment bent. Tijdens de rondleiding kunt u onderaan de pagina op kleine foto's zien hoe ver u bent gevorderd met de rondleiding.

Introductiefilm

Deze video gemaakt door het Bravis Moeder en Kindcentrumgeeft een goede impressie van het centrum.

PROJECT SPECIFICATIES

 

OPDRACHTGEVER

BRAVIS ZIEKENHUIS

SOORT GEBOUW
ZORG | CARE

LOCATIE
BERGEN OP ZOOM

OPPERVLAKTE
 5.800 M2

BOUWTIJD

 34 WEKEN

Ik help je graag verder

Koen Haest

Projectmanager Stel je vraag