Schoolconcept

Een schoolgebouw moet een fantastische plek zijn waar leerkrachten en leerlingen worden geïnspireerd om met elkaar te leren en ontwikkelen. Kinderen en jongeren brengen een groot deel van hun jonge leven door in een schoolgebouw. Juist daarom moet deze plek ruimte bieden voor uitdaging en veiligheid.

Samenwerken aan een nieuw schoolgebouw of uitbreiding 

Met het schoolconcept van Bergh Bouwsystemen werken we samen met jou aan een schoolgebouw dat aansluit bij jullie onderwijsvisie. Is er een behoefte aan nieuwbouw of uitbreiding? We ontwikkelen met een team van profesionals een prettige en gezonde omgeving waar leerkrachten en leerlingen dagelijks met elkaar leren en bouwen aan de toekomst.

Met zekerheid bouwen

Ons schoolconcept is geschikt voor het speciaal basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar en hoger onderwijs. Door gebruik te maken van het bouwconcept voor scholen van Bergh Bouwsystemen, kies je voor huisvesting dat relatief snel en voordelig gerealiseerd kan worden. Uiteraard is er ook genoeg ruimte voor maatwerk, zodat het schoolconcept aansluit bij de manier van onderwijs geven zoals je gewend bent. De volledige zorg voor jouw schoolgebouw nemen we over, van ontwerp tot en met de oplevering. Met voorbeelden, adviezen, ontwerpvisualisaties en vaste totaalprijzen.

Standaardisatie én maatwerk

Het schoolconcept bestaat uit een standaard bouwconcept waarbij gebruik wordt gemaakt van het VOXS Bouwsysteem. Dit is een doordacht huisvestingssysteem met grote ontwerpvrijheid waarbij standaardisatie en maatwerk samenkomen. We maken veel gebruik van houten materialen en geprefabriceerde bouwelementen. Deze zijn demontabel, groen en circulair. Door de fabrieksmatige aanpak wordt bouwen meer een kwestie van monteren op de bouwplaats. Dat werkt niet alleen sneller, het zorgt er ook voor dat de bouwplaats schoner en veiliger is met minder overlast op de omgeving.

Wat kunnen wij voor jouw school betekenen?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen in de regio West-Brabant, Zeeland, en Zuid-Holland? Bekijk een van onze eerdere projecten om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Het team van Bergh Bouwsystemen gaat graag met jou in gesprek over het realiseren van het schoolgebouw die aansluit bij jouw dromen.

Neem contact op

 

"Samen ontwikkelen we ruimte voor uitdaging en veiligheid."

Diensten binnen dit bouwconcept

VOXS Bouwsysteem

Ons flexibel bouwconcept waarbij drie elementen als basis in een vaste stramienmaat worden gebruikt: houten kolommen, prefab betonvloeren en houtskeletbouw gevelelementen.

Houtbouw

Houtbouw is een snelle, lichte, hoogwaardige en milieuvriendelijke bouwmethode.

Bijbehorende projecten

Gerealiseerd

Een vertrouwde plek voor passend onderwijs

Gerealiseerd

Optopping voor een uitdagende leerplek

Gerealiseerd

Schooltuin De Buitenkans leerplek in het groen