Ontwikkeling kleinschalig woonzorgconcept

  • VOXS Bouwsysteem
Naar alle projecten

Verzorgd samen leven is de toekomst! In Bergen op Zoom realiseren we samen met Bergh Vastgoed & Ontwikkeling een uniek, kleinschalig en lokaal woonzorgconcept. Dit concept is ontwikkeld voor ouderen die moeite hebben om alleen te wonen, maar nog wel in staat zijn om samen met andere bewoners een zelfstandig leven te leiden. Dankzij dit project kunnen de toekomstige bewoners onbezorgd ouder worden in een huiselijke omgeving met persoonlijke (thuis)zorg op maat. 

Onbezorgd ouder worden

Het nieuwe woonzorggebouw ligt centraal in de buurt Warande-Oost en hoort bij de wijk Bergen op Zoom-Oost en biedt een toegankelijke (thuis)zorgomgeving voor alleenstaande ouderen met een lichte zorgbehoefte. Deze groep wordt steeds groter en  is steeds meer afhankelijk van voorzieningen in de directe woonomgeving. Ook zijn senioren steeds meer aangewezen op de hulp van anderen. Daarom hebben wij dit kleinschalige woonzorgconcept bedacht. Door kleinschalige woonoplossingen als dit project, willen we ouderen onbezorgd ouder laten worden. 

Een frisse omgeving

Ook de gemeente is blij met de ontwikkeling van dit project. Naast de extra zorgvoorziening die het gaat bieden in de regio, komt het project ook op de plek van het verloederde pand waar tot 2014 een kinderopvanglocatie van Kobalt in zat. De buurt heeft in de tussentijd regelmatig geklaagd over de verpaupering van het pand en de rotzooi in de omgeving. In 2017 zaten er nog krakers in het pand die, na klachten van de buurt, uit zijn gezet door de gemeente. Met de bouw van dit nieuwe pand komt er weer bedrijvigheid en leven terug in de wijk, met een duurzaam en toekomstbestendig woonzorggebouw.

Altijd zorg dichtbij

In dit gebouw gaan bewoners verzorgd samen wonen. Dat houdt in dat ze elk zelfstandig beschikken over een eigen woonstudio, maar ook gebruik maken van de gezamenlijke ruimte en collectieve (thuis)zorg. Thuiszorgorganisatie DAT uit Roosendaal verleend continuë thuiszorg voor de bewoners. Doordat er altijd iemand van de zorg aanwezig is, kunnen de bewoners onbezorgd samen wonen en zo veel mogelijk genieten. 

VOXS voor mens, milieu en mogelijkheden

Dit project wordt gerealiseerd met het VOXS-bouwsysteem. Dit systeem leent zich perfect voor projecten als deze. De hoge reproduceerbaarheid van de studioruimtes zorgen voor een korte voorbereidingstijd waardoor kosten kunnen worden bespaard. Daarnaast zijn de prefab elementen snel te assembleren en te schalen naar wens. Hierdoor wordt de bouwtijd gereduceerd en behouden we een hoge mate van flexibiliteit in de toekomst. Tenslotte zullen ook in dit project de typische houten kolommen zichtbaar blijven in het interieur. Deze houten elementen zorgen voor een rustig en huiselijk interieur, ideaal in een zorg en werk omgeving. 

Benieuwd naar de voordelen van ons woonzorgconcept of zou het perfect in uw gemeente passen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op

 


Opdrachtgever: Bergh Vastgoed & Ontwikkeling

Locatie: Bergen op Zoom

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag

Updates

Afbouw in volle gang
14-03-2024
Hoogste punt bereikt!
20-02-2024
Casco neemt vorm

De assemblage van het casco gaat snel en het gebouw nadert zijn hoogste punt.

25-01-2024
Plaatsing verdiepingsvloeren

De prefab VOXS-vloerelementen worden geplaatst bij het project. Hiermee is de eerste bouwlaag goed zichtbaar!

16-01-2024
Officieel bouwmoment met wethouder en bewoonster

Samen met toekomstige bewoonster Mientje van den Bergh, heeft wethouder Joost plas een officiƫle kolom geplaatst op het project.

12-01-2024
Eerste houten kolom geplaatst!

De fundering en begane grondvloer zijn gereed en we zijn begonnen met het plaatsen van de kenmerkende houten kolommen. De prefab aangeleverde kolommen worden op vernuftige wijze met droogverbindingen aan de fundering verankerd.

10-12-2023
Website Woonhof Sterrelaan online

Lees via de website meer over de beschikbare zorg en beschikbaarheid. Kijk op www.woonhofsterrelaan.nl

06-12-2023
Start funderingswerkzaamheden

Met de poten in de klei zijn we begonnen met het bouwen aan een stevige fundering.

22-11-2023
Uitvoeringsfase gestart

De werkzaamheden voorafgaand aan de bouw zijn gestart. Tijdens deze fase werken we samen aan een succesvolle werkvoorbereiding.

13-09-2023
Vergunning verleend

De gemeente heeft de vergunningsaanvraag goedgekeurd. Hiermee komt dit mooie project weer een stapje dichter bij de realisatiefase.

09-03-2023
Anterieure overeenkomst getekend

In deze overeenkomst zijn de afspraken voor de start van het project vastgelegd.

10-05-2022
Voorlopig ontwerp gereed

De eerste tekeningen zijn gereed en het project wordt nu verder gedefineerd.

20-04-2022

“Het gaat om alleenstaande ouderen die niet willen vereenzamen. Ze hebben behoefte aan persoonlijk contact, in een klein woonzorggebouw kennen de bewoners elkaar al snel.”

Marc van den Bergh

Directeur Bergh Vastgoed & Ontwikkeling


Diensten binnen dit project

VOXS Bouwsysteem

Ons flexibel bouwconcept waarbij drie elementen als basis in een vaste stramienmaat worden gebruikt: houten kolommen, prefab betonvloeren en houtskeletbouw gevelelementen.

Houtbouw

Houtbouw is een snelle, lichte, hoogwaardige en milieuvriendelijke bouwmethode.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd

Begeleid wonen op een landgoed

Gerealiseerd

Oncologisch Centrum met een healing environment

Gerealiseerd

Woonzorggebouw midden in het bos