Duurzaam kantoor in de Europoort

  • Houtbouw
  • VOXS Bouwsysteem
Naar alle projecten

Het is geen nieuws dat er in de haven van Rotterdam hard wordt gewerkt. Tijdens dit mooie project mogen wij ons steentje bijdragen. In de Europoort gaan we in bouwteam bouwen aan een duurzaam kantoor voor een toonaangevend internationaal opslagbedrijf voor vloeibare energie en chemische producten met een netwerk van hoogwaardige tanks. Wij zien de energietransitie als een bron van kansen en dromen graag over een betere wereld.

Gestandaardiseerd maatwerk 

Door samen een Design and Build proces aan te gaan zijn we in staat om op hoog tempo een maatwerk ontwerp met een duidelijk kostenoverzicht aan te leveren. Het ontwerp is tot stand gekomen door de toepassing van ons unieke VOXS Bouwsysteem. We maken gebruik van repeterende prefab elementen met standaard maten. Hierdoor integreren we standaardisatie, wat ervoor zorgt dat de constructie en investeringskosten sneller en nauwkeuriger kunnen worden berekend. De ontwerp- en werkvoorbereidingsfases nemen daardoor minder tijd in beslag waardoor het gebouw sneller kan worden gerealiseerd.

Functie van het gebouw

Dit gebouw gaat als hoofdkantoor fungeren in de haven van Rotterdam. Het oude tijdelijke kantoorgebouw wordt vervangen door deze nieuwe ontwikkeling. In het ontwerp zijn ook onze kenmerkende gelamineerde houten kolommen terug te vinden, dit heeft niet alleen ecologische voordelen. Uit internationale studies blijkt dat houten interieurelementen zorgen voor een kalmere omgeving, wat een positief effect heeft op het welzijn van werknemers. 

Wil je meer weten over ons VOXS Bouwsysteem? Lees verder

Meer informatie

Locatie:

Europoort Rotterdam

Start bouw:

2023

Ik help je graag verder

Koen Haest

Directeur Stel je vraag

Updates

Funderingswerkzaamheden in volle gang

We hebben te maken met een hele natte periode op de bouw, maar toch gaan de werkzaamheden door!

15-01-2024
Eerste paal zit in de grond!

In Rotterdam hebben we samen met de opdrachtgever de eerste paal geslagen voor het nieuwe duurzame kantoorpand

14-12-2023
Definitief ontwerp gereed
12-07-2023
Voorlopig ontwerp gereed

Dankzij het Design & Build proces kan er sneller een voorlopig ontwerp worden gerealiseerd. Dit vraagt om een intensieve samenwerking tussen de opdrachtgever en Bergh Bouwsystemen. Zo zorgen we voor een snelle en realistische schatting van kosten en realisatie tijd.

09-05-2023
Bouwteam overeenkomst gereed

We gaan het samen doen. Nu er een bouwteam overeenkomst is getekend kunnen we door gaan werken naar een voorlopig ontwerp.

04-04-2023

Diensten binnen dit project

VOXS Bouwsysteem

Ons flexibel bouwconcept waarbij drie elementen als basis in een vaste stramienmaat worden gebruikt: houten kolommen, prefab betonvloeren en houtskeletbouw gevelelementen.

Houtbouw

Houtbouw is een snelle, lichte, hoogwaardige en milieuvriendelijke bouwmethode.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd

Internationaal kantoor klaar voor de toekomst

Gerealiseerd

Modern kantoorpand ontwikkeld in Bouwteam

Gerealiseerd

Een duurzaam en circulair thuis voor de coƶperatie