Nieuwe stagiair gestart!

13-09-2022
Terug naar overzicht

Derdejaars bouwkunde student aan de HZ University of Applied Sciences Koen Konst versterkt de komende 20 weken ons team! Tijdens zijn stage zal hij zich focussen op de bredere toepassing van het BIM model wat waar de kan toevoegen voor alle bouwpartners van Bergh Bouwsystemen. Koen stelt zichzelf even voor:

“Ik ben Koen Konst, ik ben 20 jaar oud en woon in Halsteren. Ik woon samen met mijn ouders en mijn zusje en broertje. Enkele hobby’s van mij zijn zeilen en voetballen. Daarnaast vier ik Vastenavend erg uitbundig. Ik zit dan ook bij een dweilband en bouwclub. Uiteraard breng ik daarnaast de weekenden met vrienden door.”

“Doordeweeks zit ik op school of dit geval op stage. Ik zit momenteel namelijk in mijn derde studiejaar aan de opleiding Bouwkunde in Middelburg. Dit studiejaar begint met een minor periode van 20 weken. In mijn geval heb ik gekozen voor een onderzoeksminor. Ik loop tijdens de minor periode stage bij Bergh Bouwsystemen. Tijdens de minor ben ik gedurende +/- 20 weken bezig met het beantwoorden van een, door Bouwsystemen voorgelegd, vraagstuk. Daarnaast voer ik werkzaamheden uit voor het bedrijf waarbij ik veel hoop te leren en mijzelf ontwikkel.”

“Voor het onderzoek ga ik aan de slag met het toepasbaar maken van BIM tijdens de uitvoering. Ik ga kijken of dit mogelijk is en op welke wijze dit toegankelijk is voor alle partijen. Het doel van BIM in de uitvoering is om uiteindelijk de samenwerking met betrokken partijen te verbeteren wat in het vervolg de kwaliteit verhoogd en de faalkosten verminderd.”

“Tijdens dit onderzoek richt ik mij op het Klooster van Rilland. Bij dit project is een nieuwe vleugel in aanbouw voor de huisvesting van circa 100 arbeidsmigranten. Voor de realisatie van het bouwwerk past bouwsystemen zijn VOXS-systeem toe. De werkzaamheden die ik uitvoer naast het doen van mijn onderzoek zijn ook in samenhang met het Klooster van Rilland

Koen zal tot begin februari onderdeel zijn van ons team en dan hopelijk zijn minor stage succesvol afronden. Wij wensen Koen veel succes en leerplezier!


Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag