Woonzorggebouw midden in het bos

  • Houtbouw
  • VOXS Bouwsysteem
Naar alle projecten

In samenwerking met Stichting Titurel en Oomen Architecten hebben wij op landgoed Bieduinen twee woonzorggebouwen ontworpen. De bijzondere locatie en de innovatieve aard van het concept hebben dit project de naam ‘Bijzonder Bieduinen’ gegeven. Wat dit project uniek maakt is de combinatie en verbinding tussen zorg, maatschappij, cultuur, recreatie,  duurzaamheid, en de natuur.

De woonzorggebouwen, genaamd ‘Bieduinen’ en ‘De Cluse’, dragen bij aan de visie van Stichting Titurel om een comfortabele woonomgeving te realiseren voor bewoners met een autisme, psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking´╗┐.  

Woonzorggebouw Bieduinen

Dicht bij het monument op Bieduinenhof ligt het woonzorggebouw Bieduinen. Dit gebouw biedt woonruimte voor 16 bewoners en is voorzien van een aangebouwde ouder-woning. Het ontwerp en indeling van Bieduinen stelt de 16 bewoners in staat om meer op zichzelf te wonen. Waardoor bewoners in hun waarde worden gelaten en op hun eigen tempo kunnen werken aan de ontwikkeling van hun talent. 

Eerste paal Bieduinen Stichting Titurel

Bouwen in Natura 2000

Landgoed Bieduinen bevindt zich in het prachtige natura 2000 gebied ‘De Brabantse wal’. Dit gebied van ruim 4800 hectare, bestaat uit diverse gebieden die op het grensgebied van het Brabantse hogere zandlandschap en het Zeeuwse kleilandschap liggen. Om dit natuurgebied te beschermen zijn er strenge richtlijnen omtrent omgevingsveranderingen, die veel invloed hebben op het bouwprocess. (bron: Natura 2000)

Door ons VOXS prefab bouwsysteem toe te passen hebben we CO2-uitstoot kunnen reduceren en constructietijd kunnen versnellen. Hierdoor is bouwoverlast en vervuiling in het natura 2000 gebied geminimaliseerd. Daarnaast biedt het modulaire VOXS bouwsysteem de mogelijkheid om in de toekomst op/af te schalen zonder dat daar al te ingrijpende verbouwingen voor nodig zijn. 

In dit project is het gebruik van VOXS ook van esthetische waarde. De houten kolommen die gebruikt worden in de constructie blijven zichtbaar en tastbaar voor de bewoners en bezoekers. Bouwen met hout is niet alleen duurzaam, maar door natuurproducten terug te laten komen in het interieur wordt ook de verbinding tussen het gebouw en de natuurlijke omgeving versterkt.

Bekijk VOXS

Stichting Titurel Bouwen in de natuur


Opdrachtgever: Stichting Titurel

Opgeleverd op: 6 augustus 2021

Bouwtijd: 24 weken

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag

Updates

Oplevering woonzorggebouw Bieduinen

Afsluiting van een mooi project. Het project is zonder vertraging opgeleverd aan de opdrachtgever. Nu kan er op volle kracht verder worden gewerkt aan het tweede woonzorggebouw, De Cluse

06-08-2021
Afbouw woonzorggebouw Bieduinen

In de afbouw ligt de focus vooral in het netjes afwerken van het project. Zowel de interne als externe bekleding van het pand worden nauwkeurig afgewerkt.

17-07-2021
Opbouw gevel beplating

Na het bereiken van het hoogste punt kan er worden gewerkt aan de afwerking van het gebouw. In dit stadium wordt o.a. de gevelbekleding en vloerverwarming geïnstalleerd.

15-06-2021
Hoogste punt bereikt

Het hoogste punt van woonzorggebouw Bieduinen is bereikt. Een letterlijk hoogtepunt en dat moet gevierd worden!

09-06-2021
Opbouw casco

De laatste houten kolommen worden geplaatst, en zo komt het hoogste punt snel in zicht!

18-05-2021
Start assemblage VOXS bouwsysteem

Dankzij het modulaire VOXS bouwsysteem kan de bouwtijd worden gereduceerd. De elementen van VOXS worden prefab geproduceerd en op locatie in de juiste configuratie geassembleerd.

24-04-2021
Versterking van de Titurel-bouwgroep

Een aantal toekomstige bewoners kregen de mogelijkheid om zelf mee te bouwen aan hun eigen huis. Hoe leuk is dat!

30-03-2021
Begane grondvloer gestort

De begane grondvloer van beide woonzorggebouwen is gestort. Nu kunnen de gebouwen hun vorm aan gaan nemen!

12-03-2021
Grondwerk op landgoed Bieduinen van start

De realisatie van de woonzorggebouwen is dan nu echt van start gegaan. Eerste stap: het grondwerk!

16-02-2021
Ontwerp woonzorggebouwen gereed

De benodigde berekening zijn gedaan om de woonzorggebouwen te kunnen realiseren.

15-02-2021
Opdracht woonzorggebouwen stichting Titurel

in opdracht van Stichting Titurel gaat Bergh Bouwsystemen twee woonzorg gebouwen ontwikkelen en realiseren op landgoed Bieduinen

14-01-2021

Zorg voor een succesvolle bouw en een fijn thuis voor de bewoners.”

 

Mitchell Scholze

Werkvoorbereider Bergh Bouwsystemen

Diensten binnen dit project

VOXS Bouwsysteem

Ons flexibel bouwconcept waarbij drie elementen als basis in een vaste stramienmaat worden gebruikt: houten kolommen, prefab betonvloeren en houtskeletbouw gevelelementen.

Houtbouw

Houtbouw is een snelle, lichte, hoogwaardige en milieuvriendelijke bouwmethode.