Een keer knipperen met je ogen en de stage is voorbij

01-02-2023
Terug naar overzicht

“Afgelopen september begon ik bij Bergh Bouwsystemen aan mijn onderzoeksminor. Bergh Bouwsystemen is erg thuis in BIM en digitalisering, wat leidde tot mijn Onderzoek naar de toepassing van BIM op de bouwplaats. 

BIM is een digitaal bouwmodel, bestaande uit informatie en geometrie. Op een bouwproject werken verschillende partijen samen in BIM met als doel een bouwfouten te tackelen voorafgaand de realisatie van het bouwwerk.

Echter wordt BIM op dit moment nauwelijks tot niet gebruikt op de bouwplaats. Bouwplaats personeel werkt hierdoor niet altijd met actuele gegevens en zien elkaars werkzaamheden niet in. Deze situatie heeft gevolgen zoals onnodige faalkosten of lagere bouwkwaliteit.

Tijdens mijn onderzoek heb ik daarom gekeken hoe dit probleem kan worden verholpen en wat er nodig is om BIM te implementeren op de bouwplaats. Het onderzoek resulteert in een aanbeveling waarmee Bergh Bouwsystemen zich verder in BIM kan ontwikkelen.

In de afgelopen 4 maanden ben ik veel kennis rijker over BIM, maar ook over de calculatie en werkvoorbereiding. Ik heb een completer beeld gekregen van het bouwproces en bijkomende aspecten. Ik wil dan ook iedereen binnen Bergh Bouwsystemen bedanken nogmaals bedanken voor de leerzame tijd, alle benodigdheden en ook mooie de activiteiten. 

In het bijzonder bedank ik Koen Haest voor de begeleiding gedurende het onderzoek en Mitchell Scholze voor de begeleiding tijdens de werkvoorbereiding en calculatie.”

Wil jij stage lopen bij Bergh Bouwsystemen? We bouwen graag samen aan de toekomst van de bouw!

Kom stage lopen!


Ik help je graag verder

Koen Konst

Stagiair Stel je vraag