Bouwupdate Titurel: Ontwerpfase gereed

17-02-2021
Terug naar overzicht

Achter de schermen zijn we samen met onze opdrachtgever Titurel en Oomen Architecten druk bezig geweest met het ontwerp van beide woonzorg-gebouwen ‘De Cluse’ en ‘Bienduinenhof”. We zijn enorm trots op dit ontwerp resultaat.

Begin dit jaar kondigde we aan dat we de opdracht hebben gekregen voor de ontwikkeling van twee woonzorggebouwen voor Stichting Titurel. Via de projectpagina houden we je up-to-date over de voortgang van dit mooie project!

Vanaf de eerste schets zijn beide woonzorggebouwen uitgewerkt in ons VOXS Bouwsysteem. Door te werken met een 3D Bouwwerk Informatie Model (ook wel bekend als BIM) hebben we samen met de architect, DWT Groep, Cerfix en EBRS alle bouwkundige, installatietechnische en constructieve disciplines van beide gebouwen gecombineerd tot één integraal model. We weten tot in detail hoe de twee woonzorggebouwen eruit komen te zien. En dat is wel zo fijn omdat beide gebouwen grotendeels worden geprefabriceerd. Met de keuze voor prefab zorgen we voor een snelle bouw- en doorlooptijd van het project. 

Bouwen in Natura 2000-gebied

Bouwen in het natuurgebied de Brabantse Wal brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Daarom zijn de voorbereidingen van het grondwerk al in volle gang. De planning is dat de fundering medio maart klaar is. Deze belastende werkzaamheden op de omgeving ronden we dan nog mooi voor het begin van het broedseizoen af.

Bouwontwerp woonzorggebouwen Titurel

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag