Bijzonder Bieduinen en typisch Titurel

02-10-2018
Terug naar overzicht

Samen met Stichting Titurel en Oomen Architecten ontwerpen wij twee woon-zorggebouwen voor landgoed Bieduinen. Op deze bijzondere plek ontwikkelen we een innovatief project: Bijzonder Bieduinen. Het combineert en verbindt zorg, cultuurhistorie, duurzaamheid, het sociaal domein, natuur, recreatie en de omgeving.

Onder het motto ‘Bijzonder Bieduinen en Typisch Titurel’ moet het landgoed een trekpleister worden voor toeristen en moet er voor de bewoners met een verstandelijke beperking meer comfort komen. Als start voor de mooie plannen werd op Bieduinen vrijdag 28 september 2018 een nieuwe werkplaats geopend. Na de officiële opening van de werkplaats, door de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen, hebben wij met trots een deel van de toekomstplannen voor de 32 nieuwe woonplekken toegelicht.

Integraal ontwerpen

Op 19 juni 2018 ondertekende Katrien, namens Stichting Titurel en Erik van den Bergh, namens Bergh Bouwsystemen BV, een intentieovereenkomst. Dit was ook het startsein om samen met Oomen Architecten aan de slag te gaan met het integraal ontwerp.

Twee woon-zorggebouwen

Op de Cluse komt een geschakelde woning voor twee groepen van acht bewoners. Dichter bij het monument, op Bieduinenhof, komt het andere woongebouw. In dit woongebouw kunnen 16 bewoners meer op zichzelf wonen.

Volg ons ook in 2019 voor het verdere vervolg van dit project. We houden u op de hoogte via onze actuele nieuwsberichten en projecten pagina.

Lees het hele artikel op BNdestem

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag