Eerste feestelijke paal Tronox

26-06-2019
Terug naar overzicht

Onder het toeziend oog van de ruim 200 werknemers en gasten van Tronox Pigments Holland B.V. werd dinsdag 25 juni de eerste paal geslagen voor het nieuwe kantoor in de Botlek. De nieuwbouw wordt gerealiseerd in ons duurzaam en toekomstbestendig prefab bouwsysteem VOXS. Het nieuwe kantoor wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd en begin 2020 in gebruik genomen.

Wereldwijde ambities

Onder begeleiding van Cobus van Zyl (site manager Botlek), Jimmy Killebrew (general manager Europa), Jean-François Turgeon (executive vice president and chief operating officer) en Jeffry Quinn (chairman and chief executive officer) werden de werknemers bijgepraat over de ontwikkelingen in de Botlek en de meest recente wereldwijde overname van de titaandioxideactiviteiten van Cristal. Met bijna 7.000 werknemers verspreid over zes continenten, positioneert Tronox zich als de meest vooraanstaande producent van titaandioxide ter wereld.

Over Tronox

Tronox is een verticaal geïntegreerd mijnbouw- en anorganisch chemisch bedrijf. Het bedrijf ontgint en verwerkt titaniumerts, zirkoon en andere mineralen en produceert titaandioxidepigmenten die helderheid en duurzaamheid toevoegen aan verven, kunststoffen, papier en andere alledaagse producten. Tronox exploiteert mijnen en minerale verwerkingsfabrieken in Zuid-Afrika en Australië, en fabrieken voor pigmentproductie in de Verenigde Staten, Nederland en Australië.

Vestiging Botlek

De Rotterdamse Botlek-faciliteit van Tronox is de enige producent van titaandioxide in Nederland. Centraal gelegen langs de grootste haven van Europa, begon de site in 1960 met de productie als een van de eerste chemische bedrijven in het gebied. Botlek produceert TiO2 met behulp van Tronox eigen chloride-proces. De fabriek legt een sterke focus op het maximaliseren van het efficiënte gebruik van grondstoffen, chemicaliën en energie. De locatie Botlek speelt een belangrijke rol in de wereldwijde activiteiten en ambities van Tronox.

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag