Start assemblage Tronox

29-08-2019
Terug naar overzicht

Slim bouwen met hout heeft de toekomst!

Met VOXS werken we samen voor een planeet met een toekomst. Wij combineren moderne technologie en innovatie met een van de oudste materialen ter wereld: hout. Geen enkel ander materiaal is zo veelzijdig, efficiënt en ecologisch.

Met alleen al het plaatsen van de 140 stuks gelamineerde houten kolommen voor het nieuwe kantoorgebouw van Tronox compenseren we:

  • De uitstoot van 184.571 km aan uitlaatgassen van een middenklasse auto
  • Elektriciteitsverbruik van 24 huishoudens in één jaar

Bomen slaan tijdens hun groei CO2 op. Na het oogsten van het hout voor industriële doeleinden, dus niet voor verbranding, blijft deze CO2 opgeslagen in het hout. Deze CO2-opslag blijft van toepassing zolang het hout als product wordt gebruikt. De CO2-vastlegging in hout in deze berekening is gemaakt volgens de rekenmethode die afkomstig is uit de norm EN 16449 ‘Wood and wood based products – Calculation of sequestration of atmospheric carbon dioxide’. Dit document is opgesteld door de Europese normcommissie TC 175 WI.

De Centrum Hout-rekenmodule CO2- opslag in hout geeft daarmee een juiste, realistische weergave van de hoeveelheid vastgelegde CO2 voor hout, maar is geen wetenschappelijk document. Het is een praktische uitwerking om te laten zien dat hout netto CO2 vastlegt en daarmee een belangrijke bijdrage kan leveren aan klimaatdoelstellingen!

Ben je ook benieuwd wat onze prefab houtskeletbouw gevelelementen gaan opleveren?

STAY TUNED!
De komende weken volgen er meer updates over de vooruitgang van dit duurzame nieuwbouw project. Maar ook nog meer andere leuke en inspiratievolle VOXS projecten en concepten!

VOXS een initiatief van Bergh Bouwsystemen

 

 

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag