Oplevering kantoor Tronox

20-12-2019
Terug naar overzicht

Net voor de kerst leverden wij dit prachtige kantoor in De Botlek Rotterdam op voor onze opdrachtgever Tronox. Na 17 weken bouwen, vanaf het plaatsen van de eerste prefab vloer, staat er nu een volwaardig kantoorgebouw.

Er is maar liefst 102m3 hout in het kantoor verwerkt. De hoeveelheid vastgelegde Co2 in dit kantoorgebouw bedraagt ruim 65.527 kg. Dit hebben wij natuurlijk symbolisch vastgelegd in één van de houten kolommen.

Naast het duurzaam gebruik van houten materialen is er tijdens het ontwerp en de bouw ruim aandacht besteed aan de Trias Energetica. Om onze kwaliteit te borgen is de bouwkundige schil beproefd met een blowerdoortest en thermo-grafische opname. Bij dit kantoorgebouw hebben wij maar liefst een luchtdoorlatendheid score (qv10) van 0,15 dm3/s.m2 behaald. Deze score is uitstekend en komt overeen met passiefbouw-eis. Voor de gebruikerscomfort is de verwarming en koeling van elke verblijfsruimte onafhankelijk van elkaar te bedienen.

Wij bedanken Tronox voor de geweldige samenwerking bij het realiseren van dit nieuwe duurzame kantoor. We wensen Tronox het allerbeste bij het creëren van duurzame groei op lange termijn. Moge dit kantoor symbool staan voor vooruitgang en een aangename omgeving voor geweldige samenwerkingen en prestaties.