Woonzorggebouw Bieduinen is opgeleverd

15-09-2021
Terug naar overzicht

Vlak voor de bouwvak is het woonzorggebouw Bieduinen volgens planning opgeleverd aan Stichting Titurel. Woonzorggebouw Bieduinen is een van de twee woonzorggebouwen die zijn opgetrokken op landgoed Bieduinen in Putte. Stichting Titurel wil met dit gebouw, zorg, maatschappij, recreatie, duurzaamheid, en natuur verbinden in een uniek woonzorgconcept.  

Bouwen in de natuur, voor de maatschappij!

Voor de realisatie van dit innovatieve concept in deze bijzondere omgeving, is gekozen voor het VOXS bouwsysteem van Bergh Bouwsystemen. Dankzij dit bouwsysteem kon de bouwtijd, bouwoverlast en CO2 uitstoot drastisch worden gereduceerd, terwijl de houten bouwelementen de natuur tastbaar maken.

Het gebouw biedt woonruimte voor 16 bewoners die, door het ontwerp en de indeling van het gebouw, in staat zijn om meer op zichzelf te kunnen wonen. Dankzij de realisatie van Bieduinen kunnen bewoners op hun eigen tempo werken aan de ontwikkeling van hun talent. Zo hebben een aantal bewoners tijdens de bouw zelfs de kans gekregen om mee te bouwen aan hun eigen huis! 

Met de oplevering van woonzorggebouw Bieduinen kijken we terug op een bijzonder project en een fijne samenwerking met onze opdrachtgever. Samen hebben we Beter kunnen Bouwen aan een toekomst voor de bewoners en werknemers van stichting Titurel. Benieuwd naar de vorderingen van het tweede woonzorggebouw ‘De Cluse’? Klik op de button!

De Cluse

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag