Woonzorggebouw Bieduinen in Putte krijgt vorm

21-04-2021
Terug naar overzicht

Bouwen in een natuurgebied zoals de Brabantse Wal brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Na een grondige voorbereiding is de nieuwbouw op Landgoed Bieduinen in Putte van start gegaan. Samen met Stichting Titurel bouwen we daar twee gloednieuwe woongebouwen midden in de natuur.

ZuidWest TV bracht deze week een bezoek aan de bouwplaats en interviewde opdrachtgever Katrien Muylaert (directeur Titurel) en Erik van den Bergh (directeur Bergh Bouwsystemen) over de voortgang van het project. Meer weten over dit nieuwbouwproject midden in de prachtige natuur van de Brabantse Wal? Bekijk het interview hieronder!

Een fluisterstille bouwplaats

Landgoed Bieduinen ligt in een zogenaamd Natura-2000 natuurgebied, en daar mag je niet zomaar bouwen, met name vanwege de stikstofregeling. Maar we hebben een manier van bouwen gevonden die vriendelijk is voor de natuur en de bewoners. Doordat er bijna uitsluitend elektrisch gereedschap wordt gebruikt, is de bouwplaats opvallend stil.

Bewoners bouwen mee

Stichting Titurel biedt mensen met autisme, psychische problematiek en verstandelijke beperkingen langdurige zorg en dagbesteding. De nieuwe bewoners worden al vroeg betrokken in de bouw van de Bieduinen, zodat ze zich volledige thuis gaan voelen in het nieuwe gebouw. Zo hebben de bewoners zelf de bouwhekken geplaatst.

Woonzorggebouw Bieduinen krijgt vorm

Voor de bouw van de Bieduinen maken we gebruik van een prefab bouwsysteem. Het grootste voordeel hiervan is dat we snel kunnen bouwen. Ondertussen zijn de eerste houten kolommen geplaatst en krijgt het woonzorggebouw al vorm. Het gebouw is naar verwachting in de zomer klaar.

Rapportage door Vincent Krijtenburg.

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag