Bouwupdate Titurel: Begane grondvloer gestort

24-03-2021
Terug naar overzicht

Het zonnetje begint nu door te komen, de lente komt eraan! Met het 'Titurel' project liggen we mooi op schema. De meest belastende grond- en funderingswerkzaamheden zijn nog net voor het vogelbroedseizoen afgerond. De prefabricage loopt op de achtergrond op volle toeren. 

Binnenkort starten we met de assemblage van het VOXS casco voor beide woonzorggebouwen. We doen dit volledig elektrisch vanwege het beschermde Natura 2000-gebied. We hebben er zin in en kijken uit naar de volgende mijlpaal.

In mei…

In mei leggen alle vogels een ei. Tenminste volgens het gezegde. Maar in werkelijkheid zijn vogels helemaal niet zo mei-vast. Omdat niet alle vogelsoorten op hetzelfde moment broeden en omdat dit mede afhankelijk is van de weersomstandigheden is er geen vaste periode vastgesteld. Er zijn voorbeelden van vroege broeders zoals de blauwe reiger en de bosuil. Deze beginnen in februari. En er zijn late broeders die nog broeden in augustus, zoals de houtduif en sommige zangvogels.

Hoewel er dus geen wettelijk broedseizoen is, gaan vergunningverleners uit van de periode
15 maart tot 15 juli. In die periode mag je nesten, eieren en broedende vogels niet (ver)storen. Als uitvoerend bouwer hebben we ons hier aan te houden en dat hebben we ook gedaan. Voor de officiële start van het broedseizoen hebben we de grond- en funderingswerkzaamheden afgerond. De begane grondvloer voor beide woonzorggebouwen is gereed!  

Als het broedseizoen net zo vruchtbaar is als onze samenwerking met Stichting Titurel dan gaan we een mooie lente en zomer tegemoet! 

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwgroep Stel je vraag