Terug naar overzicht

Kostendeskundige

Als kostendeskundige een impactvolle rol hebben in vernieuwend bouwen; werken met een energiek bouwteam; de ruimte hebben om processen te verbeteren. Uitdagend? Ja zeker! Interesse? Mooi, we horen graag van je! 

Wat ga je doen?

Als bouwkostendeskundige ben je verantwoordelijk voor de kostprijsbepaling van diverse grote en kleine projecten. Deze projecten bevinden zich voornamelijk in de utiliteitsbouw, zijn multidisciplinair en vaak vanuit onze prefabricage gedachte opgezet. Samen met jouw collega’s vorm je het kernteam van een bouwteamtraject en zorg je zelfstandig voor bouwkundige kostenanalyses, kostenplannen en kostenramingen. Je voert voortdurend overleg met de andere disciplines en bent eindverantwoordelijk voor de integrale kosten aanbieding.

Je hebt regelmatig overleg met marktpartijen (co-makers, onderaannemers en leveranciers) om te komen tot een goede kostprijsbepaling. Bergh Bouwsystemen werkt met een aantal co-makers voor strategische onderdelen, jij bent onderdeel van de gesprekken met deze partijen en gebruikt je vak- en projectkennis om samen met deze partners een onderscheidende, dekkende en juiste begroting op te stellen.

In onze  bouwteams en/of ontwikkeltrajecten zit je aan tafel om samen met de klant en ons team budgetten te bewaken en de dialoog mede te voeren ten einde keuzes te ondersteunen en optimalisaties te realiseren. Je denkt mee in bouwmethodieken (maakbaarheid) en optimalisaties, alternatieven, risico analyses en kansberekeningen. Je bent verantwoordelijk voor het prijsvormingsproces t.a.v. uniforme, ordelijke afronding prijsvorming. 

Wie zijn wij?

We zijn onderdeel van Bergh Bouwgroep; een betrokken familiebedrijf sinds 1958 uitgegroeid tot een gerenommeerde bouwteampartner in directe relatie met klanten in Zuidwest Nederland. Bij Bergh Bouwgroep willen we “Samen Beter Bouwen”. Dat is onze cultuur, ons DNA. We doen het samen. Samen met onze collega’s. Samen binnen onze bouwgroep. Samen met de klant. Want alles wat je samen doet wordt beter. 

Binnen onze organisatie heerst een informele en professionele familiecultuur met korte lijnen waarbij voor iedereen de deur altijd open staat. Samen bereiken we meer dan alleen. Daar zijn we van overtuigd. Binnen onze organisatie worden successen gevierd. 

Wie ben jij?

De kostendeskundige die wij zoeken, brengt het volgende met zich mee:

 • Met jouw afgeronde HBO opleiding richting bouwkunde vind je het leuk om kennis te delen met je collega’s en het projectteam.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring als kostendeskundige en/of werkvoorbereider in de bouw of kennis gedaan door aanvullende cursussen in calculatie/prijsvorming.
 • Je bent in staat om zelfstandig bouwkosten analyses, kostenplannen en kostenramingen te maken.
 • Je vindt het leuk om integraal samen te werken met je collega's om een optimaal projectresultaat te bereiken.
 • Met jouw gestructureerd werken en organisatorisch vermogen is geen projectuitdaging te groot.
 • Je bent bekend met LEAN en BIM en weet deze methodieken in de praktijk toe te passen wat voor jou het samen voorbereiden en bouwen van een project een stuk dynamischer maakt.

Je krijgt er veel voor terug!

Wij geloven in een langdurige samenwerking en daarom investeren wij graag in jouw toekomst, ontwikkelmogelijkheden én vitaliteit. Daarom krijg je bij ons:

 • Een fijne vaste werkplek waar je met plezier kan werken in een jong, energiek en resultaatgericht team.
 • Laptop en telefoon van de zaak.
 • 43 vrije dagen (25 vakantiedagen + 15 roostervrije dagen + 3 kortverzuimdagen).
 • Een goed pensioen en mogelijkheid om deel te nemen aan onze collectieve zorgverzekering inclusief korting op eventuele aanvullende verzekeringen.
 • De vrijheid om je werk naar eigen inzicht in te delen met veel verantwoordelijkheid.
 • Mogelijkheid van een 32-urige werkweek.
 • Jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling.
 • En uiteraard een prima passend marktconform salaris.

En dat is nog niet alles. De medewerkers van Bergh Bouwsystemen zijn ons belangrijkste kapitaal en daar willen we heel goed voor zorgen. Bij Bergh Bouwsystemen besteden we continu aandacht aan jouw ontwikkeling. Zoals met trainingen op persoonlijk leiderschap, waarmee je leert nog succesvoller te zijn in je werk en privé.

Meer weten?

Is deze functie iets voor jou? Neem dan contact met ons op!

Wil je (voordat je solliciteert) meer weten over deze vacature? Neem contact op met Erik van den Bergh via 0164-212346 of erikvandenbergh@berghbouwgroep.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, het ongevraagd toesturen of aanbieden van cv’s behoort daar ook toe.

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Solliciteren op deze vacature

{{ errors.first("field_29") }}
{{ errors.first("field_30") }}
{{ errors.first("field_31") }}
{{ errors.first("field_94") }}
{{ errors.first("privacy") }}