Twee kleinschalige woongroepen op een bijzonder Landgoed

  • VOXS Bouwsysteem
Naar alle projecten

Samen met Stichting Titurel en Oomen Architecten hebben wij twee woonzorg-gebouwen ontworpen voor landgoed Bieduinen. Op deze bijzondere plek ontwikkelen we een innovatief project: Bijzonder Bieduinen. Het combineert en verbindt zorg, cultuurhistorie, duurzaamheid, het sociaal domein, natuur, recreatie en de omgeving.

Onder het motto ‘Bijzonder Bieduinen en Typisch Titurel’ moet het landgoed een trekpleister worden voor toeristen en moet er voor de bewoners met een autisme, psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking meer comfort komen.

Woonzorggebouw De Cluse biedt plaats voor 16 bewoners met aangrenzend een ouderwoning. Wonen krijgt vorm in groepsafdelingen. Titurel opteert bewust voor groepswonen waarbij de bewoners wel ruime kamers tot hun beschikking hebben, maar ook de gezamenlijke woonkamer en keuken een centrale rol blijven spelen in het wonen.

Woonzorggebouw Bieduinen biedt plaats voor 16 bewoners met aangrenzend een ouderwoning. Dit woonzorggebouw ligt dicht bij het monument op Bieduinenhof. In dit woongebouw kunnen 16 bewoners meer op zichzelf wonen.

Woonzorgcomplex Bieduinen van Stichting Titurel

PROJECT SPECIFICATIES

 

OPDRACHTGEVER

STICHTING TITUREL

SOORT GEBOUW
ZORG | CARE

LOCATIE
PUTTE

OPPERVLAKTE
De Cluse - 1.600 M2

Bieduinen - 1.400 m4

 

VERWACHTE BOUWTIJD
23 WEKEN

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Updates

Woonzorggebouw Bieduinen in Putte krijgt vorm

ZuidWest TV bracht een bezoek aan de bouwplaats en interviewde opdrachtgever Katrien Muylaert en Erik van den Bergh over de voortgang.

21-04-2021
Begane grondvloer gestort

Vlak voor de start van het broedseizoen van de vele vogelsoorten in het Natura 2000-gebied hebben we de meest belastende grond- en funderingswerkzaamheden afgerond.

12-03-2021
Grondwerk op landgoed Bieduinen
16-02-2021
Ontwerp Woonzorggebouwen gereed
15-02-2021
Opdracht nieuwbouw woonzorggebouwen Titurel
14-01-2021

Diensten binnen dit project

VOXS Bouwsysteem

Ons flexibel bouwconcept waarbij drie elementen als basis in een vaste stramienmaat worden gebruikt: houten kolommen, prefab betonvloeren en houtskeletbouw gevelelementen.

Vergelijkbare projecten

Studie modern zorgcomplex voor intramurale zorg