Energieneutrale familiewoning in Goes

  • Houtskeletbouw
  • VOXS Bouwsysteem
Naar alle projecten

In Goes is een energieneutrale familiewoning ontwikkeld voor de familie Brouwers. Deze moderne eigentijdse woning is levensloopbestendig, duurzaam en in zeer korte tijd gerealiseerd dankzij het VOXS bouwsysteem.

De bouw van de woning heeft vanaf de eerste paal tot de oplevering 12 weken geduurd. In deze twaalf weken is het casco gemonteerd, zijn de verdiepingsvloeren aangebracht en is de woning volledig afgewerkt. 

Duurzaam bouwen met VOXS

Duurzaamheid en de levensloopbestendigheid van deze woning waren twee voornaamste eisen van de opdrachtgever betreffende de realisatie van zijn woonwens. In de zoektocht naar een passend bouwsysteem werd al snel gekozen voor het modulaire VOXS bouwsysteem. 

Het VOXS bouwsysteem maakt gebruik van modulaire prefab bouwelementen die in relatief weinig tijd op locatie kunnen worden gemonteerd. Zo wordt de bouwtijd en bouwoverlast aanzienlijk gereduceerd. Daarnaast bestaat een deel van de bouwelementen uit verantwoord geproduceerd hout, waardoor de ontwikkeling van de woning veel minder impact heeft op milieu als traditionele bouw. Op de lange termijn is het bouwen met VOXS ook duurzamer aangezien bouwelementen relatief makkelijk kunnen worden vervangen en gerecycled.

De modulaire en gestandaardiseerde aard van de bouwelementen maken VOXS ook zeer geschikt voor zorggebouwen of levensloopbestendige woonruimte. De configuratie van de woning of het gebouw is namelijk flexibel. 

Meer informatie over VOXS

Heb je net als deze familie een woonwens en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om deze zo duurzaam en efficiënt mogelijk te realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan denken we graag met je mee!

Locatie: Goes

Bouwtijd: 12 weken

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Updates

Oplevering energieneutrale en levensloopbestendige woning

In slechts 12 weken is deze moderne eigentijdse woning gerealiseerd!

24-07-2020
Afbouw

De VOXS elementen zijn geplaatst een het gebouw kan nu worden afgewerkt. De interieur en gevelafwerking zijn de laatste stappen die moeten worden ondernomen voordat het gebouw kan worden opgeleverd.

09-06-2020
Opbouw casco voltooid

Ondanks de strenge maatregelen als gevolg van de Corona-pandemie is het casco zonder vertraging gemonteerd.

11-05-2020
Eerste paal geslagen

De eerste paal zin in de grond! Hiermee gaat de realisatie van dit project echt van start.

09-04-2020
Bouw Informatie Model (BIM) compleet

De benodigde berekeningen zijn gedaan en zijn verwerkt in een BIM ontwerp. Met deze manier van ontwerpen kunnen alle betrokken professionals benodigde informatie vinden in één model!

02-04-2020

“In deze bijzondere tijd hebben we veilig kunnen bouwen aan een duurzame toekomst.”

Diensten binnen dit project

VOXS Bouwsysteem

Ons flexibel bouwconcept waarbij drie elementen als basis in een vaste stramienmaat worden gebruikt: houten kolommen, prefab betonvloeren en houtskeletbouw gevelelementen.

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een snelle, lichte, hoogwaardige en milieuvriendelijke bouwmethode. Ideaal voor woningen en het optoppen van bestaande gebouwen.