Een luxe zorgcomplex voor intramurale zorg

  • Prefab beton
Naar alle projecten

Residentie Moermont is een ‘luxe’ zorgcomplex en beschikt over 224 intramurale zorgeenheden voorzien van een woonslaapkamer en eigen sanitair. Het complex is gelegen tussen een bedrijventerrein en woongebied. De bewoners wonen in 28 woongroepen, verdeeld over de doelgroepen psychogeriatrie, somatiek, gerontopsychiatrie en Korsakov. Per woongroep zijn er zes tot twaalf bewoners gevestigd, waardoor de zorg kleinschalig en persoonlijk is. Iedere woongroep deelt een groepskamer, waar gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden en waar bewoners elkaar ontmoeten. Naast de woongroepen beschikt de locatie over een centrale entree waar de receptie, dagbehandeling, therapie, een restaurant en een internetcafé zijn gevestigd. Daarnaast beschikt de locatie over een supermarkt en een kapper en hebben de bewoners de mogelijkheid om te biljarten of van de bioscoop gebruik te maken. 

Met het Programma van Eisen, de wensen van de woningstichting voor de flexibiliteit van het nieuw te maken project, Bergh Vastgoed & Ontwikkeling en de architect zijn we samen een bouwteam ontwerptraject opgestart. Hierbij hebben we uiteindelijk op basis van het beschikbare bouwkavel een intramuraal zorgcomplex ontworpen. Het gebouw is flexibel ingericht zodat het in de toekomst hergebruikt kan worden als kantoor, school of zelfs woonappartementen.

Na een voorbereidingstraject van 1 jaar heeft de Bergh Bouwgroep de opdracht gekregen
om het pand te realiseren en is Bergh Vastgoed & Ontwikkeling erbij betrokken gebleven
om het projectmanagement (= bouwdirectie) te organiseren. In een bouwtijd van 1,5 jaar is
het project gerealiseerd. Het gebouw is een fijne woon- en werkomgeving geworden, dat blijkt ook uit de positieve signalen die we krijgen vanuit de gebruikers en bewoners.

PROJECT SPECIFICATIES 

SOORT GEBOUW
ZORG | CARE

LOCATIE
BERGEN OP ZOOM

OPPERVLAKTE
 16.500 M2

BOUWTIJD
18 MAANDEN

Ik help je graag verder

Koen Haest

Projectmanager Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Prefab beton

Prefab beton is een bouwmethode die zich goed leent voor bouwprojecten met grote mate van repetitie, wanneer de elementen veelvuldig kunnen worden herhaald.