Home & Care concept

15-09-2020
Terug naar overzicht

“Een kleinschalige woonvorm voor senioren.
Voor een gelukkig en betekenisvol leven.”

Het aantal Nederlanders boven de 75 is over twintig jaar verdubbeld: er wonen dan 2,5 miljoen ouderen in Nederland. In de toekomst zijn er ook steeds meer ouderen die, hoe dan ook, al lang een alleenstaand leven leiden. Aangezien ouderen een steeds langere levensverwachting hebben, blijft deze groep veel langer zelfstandig een eenpersoonshuishouden voeren.

De snel groter wordende groep alleenstaanden is in toenemende mate afhankelijk van voorzieningen in de directe woonomgeving en ze zijn meer aangewezen op de hulp van anderen. Een aantal keer per dag iemand van de thuiszorg over de vloer die nauwelijks tijd voor je heeft lost het sociaal isolement van een zorgbehoevende alleenwonende niet op.

Verzorgd samen leven

Juist daarom hebben wij het VOXS Home & Care concept bedacht. Onze conceptuele totaaloplossing voorziet in de realisatie van een kleinschalige woonvorm voor alleenstaande senioren met een 24-uurs thuiszorgvraag. Dienstverlening waarbij een zo lang mogelijke instandhouding van de regie over het eigen leven centraal staat.

Het idee van het VOXS Home & Care concept is ontstaan door onze positieve ervaring die we hebben opgedaan bij de herontwikkeling en exploitatie van Margaretha Woonhof te Huijbergen. Dit kleinschalige verzorgingstehuis werd door de aangepaste Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) onrendabel voor intramurale zorg.

Destijds hebben we dit vastgoedobject overgenomen van de regionale zorgstichting en compleet verbouwd naar een moderne kleinschalige samenlevingsvorm voor alleenstaande senioren. Door een goede samenwerking met de Wmo afdeling van de gemeente Woensdrecht en Thuiszorg West Brabant beschikken de bewoners van Margaretha Woonhof over 24 uurs thuiszorg van hoogstaande kwaliteit. Op deze wijze kunnen de alleenstaande senioren op gepaste wijze met elkaar in contact blijven en langer zelfstandig wonen.

Met het VOXS Home & Care concept willen we deze fijne vorm van samenleven graag voor iedereen bereikbaar maken.

 Flexibel woonconcept

Onbezorgd ouder worden in een omgeving die van alle gemakken is voorzien. Waarin je zelfstandig woont maar niet alleen. Zonder of mét professionele zorg. Kleinschalig wonen kent een aantal grote voordelen. Door het samen leven in een kleine groep met gelijkgestemden weten bewoners elkaar en de thuiszorgmedewerkers snel te vinden. Dit draagt bij aan een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Iedereen weet dat actief blijven bepaalt hoe gezond je oud wordt. Wie actief blijft, hoeft minder vaak een beroep te doen op de gezondheidszorg, en voorkomt eenzaamheid. Juist daar zorgen onze kleinschalige woonvormen voor.

Het basisplan van het VOXS Bouwsysteem biedt ruimte aan een veelheid van variaties, waarmee nagenoeg elke woon-zorgwens naar behoefte is in te vullen. Verschillende configuraties in de plattegronden zorgen voor flexibiliteit in het gebruik van het woongebouw en voor meerwaarde op langere termijn. De basis opzet van het VOXS Home & Care concept is met 17 appartementen kleinschalig te noemen en biedt daardoor een optimaal thuisgevoel. Uiteraard zijn op eenvoudige wijze grotere of kleinere woonvormen mogelijk / samen te stellen geheel naar wens van de gebruiker.

Naast een eigen appartement heeft elke bewoner de beschikking over gezamenlijke ruimten en voorzieningen zoals een grote woonkamer met eventueel een gezellige open haard, eetkamer met een open keuken waar men dagelijks vers kookt. Voor het buitenleven beschikken de woonkamers over veel daglicht en dubbele buitendeuren voor toegang tot het buitenterras en/of balkon. Alles om ervoor te zorgen dat de bewoner zich thuis voelt.

Alle 17 éénpersoons appartementen van circa 35m2 BVO zijn in de basis als huurwoning ingericht en hebben een luxe afwerkingsniveau en veel daglicht. De appartementen zijn elk voorzien van een woon- en slaapkamer, pantry, een ruime badkamer met inloopdouche en toilet. Wat zorgt voor veel privacy. De vloer- en wandafwerking kan geheel naar eigen smaak van de bewoners (zelf) worden ingericht. Bewoners kunnen het appartement ook gewoon met eigen spulletjes inrichten en dus ook hun herinneringen bij houden, dat is wel zo vertrouwd.

Je krijgt bij ons niet alleen een gebouw. Innovatieve thema’s zoals ketensamenwerking, duurzaamheid, prefab bouwen, BIM, flexibel, gasloos en circulair bouwen maken standaard onderdeel uit van onze betaalbare conceptuele totaaloplossing. Met onze conceptuele ontwikkelingen willen we graag een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving en gelukkig leven.

Interesse

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Graag komen wij bij u langs om in een persoonlijk gesprek een toelichting te geven op onze diensten. U bent ook van harte welkom op ons hoofdkantoor in Bergen op Zoom, waar u twee demo modellen in het VOXS Bouwsysteem kunt bezoeken.

Laten we samen slim bouwen aan een gelukkige toekomst.

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Bergh Bouwsystemen Stel je vraag